FUTURE MACHINES d.o.o. provodi projekt Prilagodba inovativnog univerzalnog stroja za obradu zemlje zahtjevima tržišta kroz program Inovacije novoosnovanih MSP-ova – II faza, u razdoblju od 1. listopada 2019. do 1. svibnja 2021. godine.

Projektom će se prilagoditi zahtjevima tržišta univerzalni stroj za obradu poljoprivrednog zemljišta do 4 hektara te pripremiti za lansiranje na tržište. Stroj je zamišljen kao vozilo manjih proporcija s pripadajućim modularnim sklopom na koji se priključuju alati za obradu zemlje. Pripadajući alati (moduli) se isto tako razvijaju u sklopu projekta. Uz stroj se razvija i tehnološka karta koja se sastoji od uputa za proizvodnju povrtlarskih kultura, s naglaskom na ekološku proizvodnju.

Ukupnu vrijednost projekta, u iznosu od 1.564.949,55 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u iznosu od 1.322.382,36 kn.

Cilj projekta je omogućiti široj populaciji bavljenje poljoprivredom, odnosno uzgojem hrane u vlastitim vrtovima kroz jednostavnu primjenu stroja i tehnološke karte. Na taj način, ali i kroz kontinuirana unapređenja stroja, cilj nam je poticati poljoprivrednu proizvodnju s naglaskom na ekološku i na proizvodnju vlastite, domaće hrane.

Kako bismo ostvarili ovaj cilj FUTURE MACHINES d.o.o. ima zadaću osigurati postojećim, ali i budućim malim poljoprivrednicima potrebnu mehanizaciju i znanje.


www.strukturnifondovi.hr

https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/